Dirigent

Dirigent


Met ingang van september 2017 heeft het OVIO een nieuwe dirigent: Michiel van Vliet.

Michiel van Vliet (1982) heeft in korte tijd al een mooie carrière opgebouwd, waarbij diversiteit en hoge artisticiteit centraal staan.

In 2015 hoorde hij tot de beste tien dirigenten in ’s werelds belangrijkste competitie voor jonge dirigenten en heeft hij bij andere internationale competities meerdere eerste prijzen en publieks- en orkestprijzen gewonnen. Hij dirigeert orkesten en ensembles met spelers van beginnende muzikanten tot beroepsmusici, waarbij hij vaste dirigent is van diverse amateursymfonieorkesten o.a. in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, twee beroeps ensembles en een jeugd/kinderorkest.

Door uitgebreide studies in muziekstijlen, muziekinstrumenten en muziekwetenschap is hij gespecialiseerd in barok, symfonische, moderne en lichte muziek. Ook heeft hij zich gespecialiseerd in verschillende dirigeertechnieken door masterclasses te volgen in Amerika, Rusland, Japan en Europa. Hij heeft samengewerkt met topdirigenten (o.a. Valery Gergiev, Sir Simon Rattle en Gustavo Dudamel) en met topsolisten (o.a. winnares van Deutekom concours en Steinway concours).

Naast het dirigeren heeft hij zich ook als instrumentalist laten gelden. Zo heeft hij prijzen gewonnen als solist op de marimba en is hij ook voor slagwerk cum laude afgestudeerd op het Rotterdams conservatorium Codarts. Tot slot wil hij graag het maatschappelijk belang van muziek uitdragen door zich als dirigent te binden aan bijvoorbeeld een project op de Kop van Zuid in Rotterdam waarbij mensen uit alle lagen van de bevolking en verschillende achtergronden samen een volksopera hebben uitgevoerd.

Daarnaast geeft hij lezingen over het belang van kunst en klassieke muziek en grijpt hij elke kans aan om kinderen en volwassenen enthousiast te krijgen voor het bespelen van een instrument. Voor dit alles heeft hij talentenbeurzen ontvangen van het Fonds Podiumkunst, het Kersjes Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.